PPADI Emergency First Responce duikopleiding. De duikcursus voor de duiker die meer wil weten van EHBO.

De EHBO cursus van PADI.

Het is soms erg belangrijk om mensen te kunnen helpen in noodsituaties.
Deze kunnen verschillen tussen een snee in de de vinger tot een hartstilstand.
Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan in of rondom huis zijn, tijdens je vakantie of bij het duiken. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om de medemens in die noodgevallen te kunnen helpen. In veel gevallen is er wel enige vaardigheid nodig om tot actie over te gaan bij zo'n noodgeval.

PADI EMERGENCY FIRST RESPONCE oftewel "EFR" is een modulair programma wat speciaal is ontworpen om je de primaire vaardigheden te leren die je als hulpverlener nodig hebt. PADI EFR leert je hoe te handelen bij ongelukken in diverse situaties.
De cursus is niet alleen geschikt voor de duiker maar voor iedereen die de basisbegrippen van eerste hulp bij ongelukken wil leren. Je hoeft dus niet perse een duiker te zijn om aan deze cursus mee te doen. Ook bedrijven en hulpverlenende instellingen maken gebruik van EFR
Tijdens de EFR-lessen wordt er o.a. aandacht besteed aan verschillende snijwonden, reanimatie,mond op mond beademing ,breuken en bewusteloosheid. Er worden een aantal situaties in scène gezet en zo leer je om praktisch te kunnen handelen.

Het PADI EFR lesprogramma van Duikcentrum "Moby Dick" bestaat uit 1 dag waar uitvoerig aandacht wordt besteed aan een stuk theorie en een groot deel gesimuleerde praktijksituaties.

Na het behalen van je EFR brevet kun je in combinatie met je Padi Advanced Open Water Diver brevet meedoen aan de PADI RESCUE DIVER cursus. Tijdens deze cursus wordt dieper ingegaan op de problemen en noodsituaties die kunnen ontstaan tijdens het duiken.

EFR cursusdata in 2016
EFR duikcursus Rotterdam


De EFR cursus wordt in veel gevallen tijdens de PADI RESCUE DIVER cursus gegeven.

De PADI EMERGENCY FIRST RESPONCE cursus kost EUR 139,00