Onderhoud van duikmateriaal/duikmaterialen

Buiten het verzorgen van duikopleidingen, verhuur van duikmaterialen en verkoop van duikartikelen, duiksets en duikaccessoires verzorgen wij service- en onderhoudsbeurten van duikmateriaal, zoals onderhoud aan duikflessen, duikcomputers, trimvesten, duiklampen en dergelijke.

Duikcentrum “Moby Dick” kan voor u onderhoud uitvoeren voor veel verschillende duikmerken en wij zijn (door de importeurs) erkend en geregistreerd onderhoudsspecialist. Hiervoor hebben wij tevens een apart ingericht onderhoudsatelier.

Hieronder geven wij nader uitleg wat wij specifiek voor u kunnen betekenen op het gebied van onderhoud en service van duikspullen.

Automatenservice
Een ademautomaat heeft eens per jaar of na ongeveer 50 duiken een servicebeurt nodig, ook hiervoor kun je bij Duikcentrum “Moby Dick” terecht. Zo kun je de kans op storingen van je duikmaterialen zo klein mogelijk houden. Duikcentrum “Moby Dick” heeft gekwalificeerde vakmensen om de duikmaterialen op de voorgeschreven wijze te onderhouden en indien nodig te repareren. Onze medewerkers worden jaarlijks door de leveranciers bijgeschoold in hun kennis. Op deze wijze houden wij ons kwaliteitspeil hoog en wordt de kwaliteit eveneens geborgd. Over het algemeen duurt een automatenservice maximaal 2 weken (afhankelijk van de drukte en of alle onderdelen voorradig zijn).

Duikcentrum “Moby Dick” kan alleen ademautomaten servicen van de merken die wij zelf voeren, dit i.v.m. het bestellen van onderdelen. Laat dus nooit je ademautomaat servicen bij een bedrijf dat niet het desbetreffende merk voert: onderhoud van duikmateriaal is tenslotte vakwerk.

Een servicebeurt omvat de volgende (standaard) werkzaamheden: Duikflessen
Duikflessen moeten jaarlijks visueel worden geēnspecteerd en om de 5 jaar hydrostatisch worden gekeurd. Bij de jaarlijkse visuele inspectie demonteren we de kraan van de fles en maken deze schoon en vervangen we alle O-ringen en eventueel andere onderdelen die aan vervanging toe zijn. Ook controleren we de binnenkant van de fles op roestvorming, vocht en andere vervuiling. We bekijken daarnaast de buitenkant op roestvorming, vooral onder de flesvoet. Bij onregelmatigheden zullen we u adviseren om een hydrostatische keuring te laten doen.

De hydrostatische keuring is in Nederland verplicht om de vijf jaar. De huidige keuringsdatum vindt u op de hals van de duikfles. De keurder van het stoomwezen controleert uw duikfles op drukbestendigheid, roest en vervuiling. Mochten al deze zaken in orde zijn dan krijgt u een nieuwe “keuringsstempel” op uw duikfles waarmee u de komende vijf jaar mee kunt duiken.

Duikpakken
Reparaties aan duikpakken en toebehoren, zoals het vervangen van seals van een droogpak, het plaatsen van kniestukken op je nieuwe of iets verouderde duikpak laten wij doen in het atelier.

Duikcomputers en duikhorloges
DDe meeste batterijwissels van Suunto duikcomputers en duikhorloges kunnen wij zelf en deze zijn klaar terwijl je wacht. Als het niet mogelijk is om het gelijk te doen zal het waarschijnlijk niet langer duren dan twee dagen, mits de batterij op voorraad is. Andere types en duikhorloges buiten de Suunto collectie zullen wij opsturen naar de leverancier. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van een batterij van een Uwatec of Mares duikcomputer of een Citizen duikhorloge.

Trimvesten
Bij trimvesten controleren wij de ventielen en de inflatorslang. Wij zullen de inflatorslang demonteren en u kunt het vest weer geserviced mee naar huis nemen.