Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Computers

  Wil je een duikcomputer kopen? Moby Dick heeft een uitgebreid assortiment op voorraad tegen scherpe prijzen. Bekijk ook onze keuzehulp voor een goed advies.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  127 Producten
  € 799,-
  € 629,-
  EON Core

  EON Core

  De nieuwste duikcomputer van Suunto, de EON Core...
  € 629,-
  Bekijken
  € 249,-
  € 219,-
  Zoop Novo

  Zoop Novo

  De nieuwe Suunto Zoop Novo duikcomputer.
  € 219,-
  Bekijken
  € 239,-
  € 159,-
  Puck Pro

  Puck Pro

  De Mares Puck Pro heeft een gestroomlijnd design...
  € 159,-
  Bekijken
  € 449,-
  € 299,-
  Vyper Novo

  Vyper Novo

  De Suunto Vyper Novo is verkrijgbaar bij Moby Di...
  € 299,-
  Bekijken
  Peregrine

  Peregrine

  De Shearwater Peregrine is een eenvoudige en gem...
  € 529,-
  Bekijken
  € 379,-
  € 329,-
  D4i Novo

  D4i Novo

  De Suunto D4i Novo is een duikcomputer met uitge...
  € 329,-
  Bekijken
  € 1.135,-
  € 999,-
  G2 Console met QR + HRM belt

  G2 Console met QR + HRM belt

  Heeft u liever een duikcomputer in een console? ...
  € 999,-
  Bekijken
  € 1.499,99
  € 1.399,-
  Descent MK2i

  Descent MK2i

  Garmin Descent Mk2i: de duikcomputer voor boven ...
  € 1.399,-
  Bekijken
  D5 Black

  D5 Black

  Een gebruiksvriendelijke duikcomputer met verwis...
  € 569,-
  Bekijken
  Steel / Titanium bracelet kit

  Steel / Titanium bracelet kit

  Stalen/Titanium band voor de Suunto DX Black, D9...
  € 249,-
  Bekijken
  D5 duikcomputer met POD in luxe case

  D5 duikcomputer met POD in luxe case

  De D5 duikcomputer, compleet met POD in luxe cas...
  € 789,-
  Bekijken
  € 239,-
  € 179,-
  Led Tank Module

  Led Tank Module

  Led Tank Module voor de Mares Quad Air en Mares ...
  € 179,-
  Bekijken
  Quad Air (met scherpe prijs op zender!)
  € 349,-
  Bekijken
  Strap Kit DX/D9tx

  Strap Kit DX/D9tx

  De Suunto Elastomer strap kit is een set met po...
  € 59,95
  Bekijken
  € 335,-
  € 299,-
  Quad

  Quad

  De Quad is een veelzijdige en betaalbare duikcom...
  € 299,-
  Bekijken
  POD voor EON Core/EOn Steel/D5

  POD voor EON Core/EOn Steel/D5

  Met deze POD zorgt u ervoor dat u de flesdruk o...
  € 299,-
  Bekijken
  € 549,99
  € 499,99
  Descent G1 Slate Grey

  Descent G1 Slate Grey

  ALS DUIKER BEN JE GOED UITGERUST
  Land en zee - ...
  € 499,99
  Bekijken
  Quickfit 26mm polsband - titanium

  Quickfit 26mm polsband - titanium

  U kunt de verwisselbare bandjes voor uw compatib...
  € 299,99
  Bekijken
  € 649,-
  € 619,-
  D5 Copper

  D5 Copper

  Een gebruiksvriendelijke duikcomputer met verwis...
  € 619,-
  Bekijken
  D4/D4i Novo Strap Kit

  D4/D4i Novo Strap Kit

  Suunto D4/D4i Novo Strap Kit.
  € 49,95
  Bekijken
  Interface USB

  Interface USB

  Suunto USB Interface voor Suunto EON Steel, EON ...
  € 59,-
  Bekijken
  € 779,-
  € 449,-
  Cobra3

  Cobra3

  De Suunto Cobra 3 Black is een van de meest voor...
  € 449,-
  Bekijken
  Galileo Battery Kit

  Galileo Battery Kit

  Batterij kit voor de Scubapro Galileo Sol, Scuba...
  € 31,-
  Bekijken
  Perdix AI

  Perdix AI

  De Shearwater Perdix AI duikcomputer.
  € 899,-
  Bekijken

  Computers

  Vroeger plande een duiker zelf aan de hand van duiktabellen zijn duik met de bijbehorende dieptes en nultijden. Nu kunnen duikers daarnaast ook gebruik maken van een duikcomputer. Een duikcomputer berekent voor en tijdens een duik aan de hand van actuele data alle gegevens zoals nultijd, veiligheidstop, eventuele decompressiestops en heeft daarmee het duiken flink vereenvoudigd. Ze meten de diepte waarop je je bevindt en berekenen de nultijden die daarbij horen. Daarbij houden ze ook rekening met het gasmengsel dat wordt gebruikt.

  Bij de aanschaf van een duikcomputer is er de keuze uit verschillende soorten en merken. Een van de zaken waar bij een aanschaf naar gekeken dient te worden is met welke gasmengels gedoken wordt of in de toekomst gedoken gaat worden.

  Soorten duikcomputers

  Duikcomputers zijn in verschillende soorten in te delen. Duik je dus met alleen lucht of nitrox (lucht met een verrijkt zuurstofpercentage) binnen de recreatieve duikgrenzen, dan heb je een andere duikcomputer nodig dan wanneer je met trimix of andere gasmengsels duikt.

  Duikcomputers verschillen ook in de manier waarop ze bevestigd worden. Veel duikcomputers zijn polscomputers die als horloge gedragen worden. Andere duikcomputers worden in een console geïntegreerd. Dit is voornamelijk een persoonlijke voorkeur.

  Ook zijn er nog diverse verschillen in functies die duikcomputers hebben. Zo hebben sommige duikcomputers een kompas en andere computers meer uitgebreide software waarbij je op de computer goed je duiken kunt uitlezen. Deze functies kosten uiteraard extra en het is per duiker verschillend of deze functies een meerwaarde bieden.  

  Verschillende soorten gasmengels

  Globaal zijn duikcomputers in vier categorieën in te delen op basis van soort gasmengsel waarvoor ze worden gebruikt:

  1.Nitrox

  Wil je alleen met lucht of Nitrox duiken en is het niet noodzakelijk om op basis van de lucht in je fles te laten berekenen hoelang je nog op die diepte kan blijven dan is dit de beste optie voor je. Deze soort duikcomputers geeft de diepte, nultijd, veiligheidsstops en eventuele decompressiestops aan, en je kunt voor elke duik instellen met welk zuurstofpercentage je gaat duiken. Een voorbeeld van een eenvoudige Nitrox duikcomputer is de Suunto Zoop of Suunto D4i

  2. Luchtgeïntegreerde duikcomputer

  Een luchtgeïntegreerde duikcomputer werkt ook met lucht of Nitrox, maar berekent daarnaast ook nog het luchtverbruik tijdens een duik. Dit type duikcomputer is vaak met een zender verbonden maar kan ook via een hogedrukslang aan de ademautomaat zijn verbonden. Dit hangt dus af van of het een polscomputer of consolecomputer is. Doordat dit type computer ook aangeeft hoeveel lucht er nog in de fles zit, is dit ook een secundaire manometer. Ook geeft hij aan hoelang nog op een bepaalde diepte gedoken kan worden met die lucht.

  Voorbeelden van een luchtgeïntegreerde duikcomputer zijn de Mares Icon HD en Scubapro Galileo.
   
  De Mares Icon HD (links) en Scubapro Galileo Sol (rechts)

  3. Multi-gasmengsel duikcomputer

  Ook de multi-gasmengsel duikcomputer is te gebruiken voor zowel lucht en nitrox tot zelfs 100% zuurstof. Deze duikcomputer heeft als voordeel dat hij ook tijdens een duik een gasswitch kan verwerken en daar direct alle berekeningen en metingen op aanpast. Een voorbeeld van een multi-gasmengsel duikcomputer is de Suunto Vyper Air.


  De Suunto Vyper Air 
   

  4.Trimix duikcomputer

  Een trimix duikcomputer is bedoeld voor technische duikers en is een geavanceerde multi-gasmengsel duikcomputer. Behalve voor lucht en nitrox kunnen deze duikcomputers ook gebruikt worden voor trimixduiken waar naast zuurstof en stikstof ook helium in het gasmengsel wordt opgenomen. Een voorbeeld van een trimix duikcomputer is de Suunto DX.


  De Suunto DX
   

  Verschillende soorten schermen

  Naast het soort gasmengsel dat door een duikcomputer wordt gebruikt als basis voor de berekeningen verschillen duikcomputers ook in het soort scherm dat ze hebben. Sommige duikcomputers hebben een backlight optie waarbij het scherm na een druk op een knop een paar seconden oplicht, anderen lichten op als je er met je lamp op schijnt, en weer anderen hebben een LCD scherm dat gedurende de hele duik licht geeft. Dit is dus voornamelijk een verschil in hoe makkelijk het display te lezen is, en vooral ook een verschil in prijs.

  1. Fosforcerend display

  Duikcomputers met een fosforcerend display zijn de goedkoopste soort en lichten, net als een kompas, op als je er met een lamp op schijnt. Dit type schermen is dus het meest geschikt voor tropische wateren waar er genoeg licht is om zonder lamp het scherm af te kunnen lezen. Maar ook voor eenvoudige duiken in Nederland waarbij je niet continue met je lamp op het scherm van je duikcomputer hoeft te schijnen zijn dit type schermen geschikt. Een voorbeeld van een duikcomputer met een fosforcerend display is de Suunto Zoop.  De Suunto Zoop


  2. Backlight    

  Duikcomputers met backlight hebben een knopje waarmee ze voor een vooraf ingestelde periode (meestal tussen de 5 seconden en een minuut) licht geven en je alle gegevens kunt aflezen zonder dat je er met een lamp op hoeft te schijnen. Dit is dus makkelijker in gebruik in donkere wateren dan duikcomputers met een fosforcerend display. Je moet er wel rekening houden dat je met handschoenen aan nog steeds makkelijk het lichtknopje kunt indrukken onderwater als je plant om te gaan duiken in koud water. Deze duikcomputers liggen qua prijsklasse tussen die met een fosforcerend display en die met een lcd scherm. Een voorbeeld van een duikcomputer met backlight is de Suunto D4i.


  De Suunto D4i

  3. DOT Matrix

  Behalve de fosforcerende displays, backlights en LCD’s zijn er ook schermen met DOT Matrix.

  Dit wil zeggen dat het scherm volledig is opgebouwd uit pixels waardoor een hogere resolutie behaald kan worden dan met andere duikcomputers. Hoewel deze schermen dus bijzonder goed afleesbaar zijn hebben ze net als de bovenstaande categorieën geen kleurenweergave. Een voorbeeld van een duikcomputer met DOT Matrix is de Mares Matrix.


  De Mares Matrix
   

   4. LCD kleurenscherm:

  Duikcomputers met een LCD kleurenscherm bieden een duikervaring waarbij je je duikcomputer op elk moment af kunt lezen zonder op een knopje te hoeven drukken of je lamp er op te schijnen, en het maakt daarbij niet uit hoe donker het onder water is. Ook de kijkhoek is vaak erg groot.  LCD schermen zijn daarnaast ook nog eens in kleur en ook kunnen zij door hun hoge resolutie allerlei verschillende zaken gedetailleerd weergeven, zoals sommige zelfs duikkaarten en foto’s. Duikcomputers met een LCD kleurenscherm zijn dus de best leesbare duikcomputers in donkere wateren maar ook in tropische wateren geven zij de benodigde informatie op de duidelijkste manier weer. En de mogelijkheid om duikgrafieken, foto’s of duikkaarten onder water weer te geven tellen ook op bij de waarde van deze duikcomputers. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat duikcomputers met een LCD kleurenscherm in het duurste segment van duikcomputers zitten. Voorbeelden van duikcomputers met een LCD kleurenscherm zijn de Mares Icon HD en de Suunto EON Steel.

  De Suunto EON Steel  

  Conclusie

  Dit zijn de voornaamste zaken waar je naar kunt kijken bij de aanschaf van een duikcomputer:

  • Type gasmengsels (nitrox, trimix)
  • Soort scherm en verlichting
  • Pols- of consolecomputer
  • Uitleesbaarheid op de computer
  • Luchtgeïntegreerd of niet
  • Extra functies zoals een kompas
  • Persoonlijke voorkeuren zoals uiterlijk, merk en vormgeving
  • Budget

   

   

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »