Seac Sub Soft Lood
QUICK SHOP
Soft Lood
Softlood van Seac is gecoat en milieuvriendelijk.
€19,95
Sale
Seac Sub Loodgordel met RVS Gesp
QUICK SHOP
Loodgordel met RVS Gesp
Loodgordel van Seac Sub.
€19,95 €16,00
Seac Sub BUCKLE NYLON
QUICK SHOP
BUCKLE NYLON
Stevige kunstof gesp voor uw loodgordel.
€6,00
Apeks Sure Lock
QUICK SHOP
Sure Lock
Sure Lock loodsysteem van Apeks.
€115,00
Seac Sub BUCKLE STAINLESS STEEL
QUICK SHOP
BUCKLE STAINLESS STEEL
RVS loodgordel gesp van Seac.
€12,00
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Lood/Loodgordels

Duikers hebben lood nodig om onder water te komen doordat ze (onder andere) een duikpak aan hebben met een positief drijfvermogen. Om hiervoor te compenseren is extra gewicht nodig en hiervoor wordt lood gebruikt.

Er zijn voornamelijk twee soorten lood die verschillen van elkaar door waar ze geplaatst worden. Loodblokken, ook wel hard lood genoemd, worden aan een loodgordel geregen en om de middel gedragen. Zakjes met loodkorrels, ook wel soft lood genoemd, worden in een loodgeïntegreerd systeem in het trimvest gestoken. Het lood kan op die manier beter verdeeld worden over het lichaam en dit voelt voor veel duikers prettiger.

 Hard lood. Dit wordt in een loodgordel gestoken en om de middel gedragen 

Welk systeem je kiest is vooral een persoonlijke keuze, beide systemen worden veel gebruikt. Wel moet kritisch naar de geïntegreerde loodsystemen gekeken worden omdat het risico groter is dat het lood ongewenst uit het vest valt met alle risico’s van dien. Bij het SWS systeem van SEAC en Surelock Systeem van Aqualung is dat niet mogelijk. Deze twee systemen zijn volledig getest en zeer comfortabel en veilig. Tegenwoordig hebben veel vesten hier wel goede oplossingen voor waardoor het lood wel goed vast zit, maar toch nog steeds goed afwerpbaar is in geval van nood.
 
Soft lood. Dit wordt in een systeem zoals de Seac SWS gestoken en dan in het trimvest gestoken

 

 

Lees meer Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »