Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Opleidingen

  Wat is duiken?

  Bij duiken is een persoon door middel van een onafhankelijk beademingsapparaat(SCUBA) in staat om onder water te ademen en voor langere tijd onder te blijven. 

  De term SCUBA staat voor Self Contained Underwater Breathing Apparatus. 

  Mensen van vrijwel alle leeftijden kunnen deze sport met plezier beoefenen. Er zijn veel duikspecialties die je kunt uitproberen. Zo kun je gaan sportduiken, grotduiken, stroomduiken, wrakduiken en beroepsduiken. Iedere specialisatie staat garant voor een ander soort ervaring en een avontuur dat je nooit zult vergeten. Ongeacht het type Duiken waar je voorkeur naar uitgaat, kun je er gerust vanuit gaan dat het niet alleen spannend en leuk zal zijn, maar ook educatief, aangezien je de vele facetten van het zeeleven en de onderwaterwereld in het algemeen zult leren kennen. 

  Maar voor je echt kunt beginnen, moet je eerst de verschillende aspecten van het duiken leren kennen en begrijpen. Dit bestaat uit een scala aan onderwerpen en informatie die essentieel zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in deze activiteit. Zo zijn er onderwerpen die te maken hebben met de aard van de omgeving, de natuurkundige principes die aan het duiken ten grondslag liggen, de verscheidene onderdelen van de uitrusting die je in staat stellen onder water te ademen om zo de marine wereld veel langer te kunnen ontdekken, de talrijke technieken en vaardigheden en duikveiligheid en EHBO. 

  Daarnaast moet je ook een basisopleiding duiken hebben gevolgd voor je bevoegd bent om te gaan duiken. Aangezien het duiken plaatsvindt in een omgeving waar je lichaam niet aan is gewend, is het kennen van sommige technieken en een goede voorbereiding vereist. Je moet bijvoorbeeld op de hoogte zijn van de manier waarop je de verschillende onderdelen van je Uitrusting moet gebruiken en je moet weten wat je moet doen als er problemen ontstaan. Er is nog zoveel meer dat je moet weten en leren. Maar hoewel er een erg lange lijst met vereisten is, zal de onvergetelijke ervaring het zeker waard zijn. 

  Probeer het eens. Je zult al snel zien dat het veel te bieden heeft. Het is niet alleen een leuke en uitdagende sport. Het Duiken kan je ook naar plaatsen voeren waarvan je vroeger het bestaan niet eens had vermoed. Zoals zoveel mensen zeggen, "Het is een compleet andere wereld daar beneden." 
  Bekijk hier de informatie over een introductieduik.


  PADI Open Water Diver (beginners duikcursus)

  Mooie onderwaterbeelden op televisie, snorkelen of een introductieduik hebben misschien je interesse gewekt om te gaan leren duiken. De PADI Open Water Diver cursus is de eerste stap naar je duikbrevet. Door middel van het PADI modulair systeem leer je in 5 fases het duiken onder de knie te krijgen. Binnen de cursus leer je duik basisvaardigheden die ervoor zorgen dat je veilig en comfortabel kunt duiken.   Na het behalen van het PADI Open Water Diver brevet mag je met ieder ander gebrevetteerde duiker duiken tot een maximale diepte van 18 meter. Als PADI Open Water Diver kun je manta's gaan bekijken in Indonesië, zeeleeuwen gaan zoeken in California, of wat dacht je van haaien spotten in de Golf van Mexico en of zwemmen met dolfijnen in de Rode Zee! Dit is allemaal mogelijk omdat het PADI Open Water Diver brevet internationaal erkend is. Lees hier verder over de Open Water cursus!

  Heeft u uw Open Water al en heeft u interesse in een andere cursus, bekijk dan hier alle cursussen die wij aanbieden.


  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »