Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Lood & Loodgordels

  Duikers hebben lood nodig om onder water te komen doordat ze (onder andere) een duikpak aan hebben met een positief drijfvermogen. Om hiervoor te compenseren is extra gewicht nodig en hiervoor wordt lood gebruikt.

  Er zijn voornamelijk twee soorten lood die verschillen van elkaar door waar ze geplaatst worden. Loodblokken, ook wel hard lood genoemd, worden aan een loodgordel geregen en om de middel gedragen.  Zakjes met loodkorrels, ook wel soft lood genoemd, worden in een loodgeïntegreerd systeem in het trimvest gestoken. Het lood kan op die manier beter verdeeld worden over het lichaam en dit voelt voor veel duikers prettiger.


  Hard lood. Dit wordt in een loodgordel gestoken en om de middel gedragen 

  Welk systeem je kiest is vooral een persoonlijke keuze, beide systemen worden veel gebruikt. Wel moet kritisch naar de geïntegreerde loodsystemen gekeken worden omdat het risico groter is dat het lood ongewenst uit het vest valt met alle risico’s van dien. Bij het SWS systeem van Seac en Surelock Systeem van Aqua Lung is dat niet mogelijk. Deze twee systemen zijn volledig getest en zeer comfortabel en veilig. Tegenwoordig hebben veel vesten hier wel goede oplossingen voor waardoor het lood wel goed vast zit, maar toch nog steeds goed afwerpbaar is in geval van nood.


  Soft lood. Dit wordt in een systeem zoals de Seac SWS gestoken en dan in het trimvest gestoken

   

  Bekijk hier ons aanbod van lood en loodgordels.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »