Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Snorkels

  Je hebt een snorkel nodig omdat je anders steeds weer met je hoofd boven water moet komen om te kunnen ademen. Een snorkel zorgt ervoor dat je gewoon naar beneden kunt kijken en toch kunt blijven ademen. Zo kun je je aandacht dus volledig richten op het rijke onderwaterleven. Bij het kiezen van een snorkel is er een aantal dingen om rekening mee te houden.

  Een snorkel is gemiddeld 35 tot 45 centimeter lang en heeft aan de binnenkant een gemiddelde diameter van 19 tot 25 millimeter. Hoe korter de snorkel, hoe lager de ademweerstand en dus hoe makkelijker het ademen gaat. Maar is de snorkel te kort dan komt hij niet boven het water uit en werkt hij dus niet. Ook een grotere diameter zorgt voor makkelijker ademen, maar als hij te groot is lukt het niet meer om water uit de snorkel te blazen.

  Het onderste stuk van een snorkel kan vast of flexibel zijn. Een flexibel stuk zorgt ervoor dat met duiken de snorkel en de automaat elkaar minder in de weg zitten, maar kan soms bij snorkelen op hoge snelheid dubbelklappen waardoor er tijdelijk geen lucht meer doorheen kan stromen. Hou er bij een flexibel stuk wel rekening mee dat de binnenzijde van de snorkel glad is zodat de ademweerstand laag blijft.
   

  Een snorkel zonder flexibel deel en met waterloosventiel aan de onderkant

  Bij een snorkel is het ook belangrijk om te kijken of het mondstuk goed in de mond zit. Dit mondstuk is doorgaans vervangbaar zodat de snorkel nog bruikbaar is als het mondstuk ooit stuk gaat. Er zijn verschillende types mondstukken, die verschillen in materiaal, pasvorm en prijs. Belangrijk hierbij is dat je een snorkel met een mondstuk hebt die goed in de mond past en die ook in je mond blijft zitten als je snel je hoofd draait.

  Sommige snorkels zijn volledig opvouwbaar. Deze zijn vooral handig voor duikers die een snorkel niet aan hun masker willen dragen maar voor veiligheidsredenen toch bij zich willen hebben.

  Er zijn ook snorkels met een waterloosventiel. Dit is een ventiel aan de onderkant van de snorkel. Bij snorkels zonder een waterloosventiel blaas je alle water die in de snorkel terecht komt er via de bovenkant weer uit. Er blijft dan vaak een laatste restje water in de snorkel zitten omdat er niet genoeg druk in de snorkel wordt opgebouwd om dit er uit te krijgen. Met een waterloosventiel blaas je dit dan eenvoudig via de onderkant van de snorkel eruit.
  Een snorkel zonder flexibel deel en waterloosventiel aan de onderkant
  Een snorkel zonder flexibel deel en waterloosventiel aan de onderkant  

  Snorkels kunnen ook een splash cap aan de bovenkant hebben. Deze zorgt ervoor dat er bij ruw water minder makkelijk water in de snorkel binnendringt.

  Let er ook op dat de snorkel goed aan het masker kan worden bevestigd. Dit gaat doorgaans met een rubberen dubbele ring of een plastic clipje. Het is ook altijd een goed idee om er hiervan een extra te kopen en mee te nemen als reserve, mocht deze ooit stuk gaan.

  Verder bestaan er voor kinderen speciale kleinere snorkels die op hun kleinere longvolume zijn gebaseerd. Het is bij snorkels van belang om deze na gebruik altijd goed uit te spoelen met kraanwater zodat er zich geen schimmels in kunnen vormen. 

  Bekijk hier ons aanbod van snorkels.

   

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »