Seac Sub Neopreenlijm
QUICK SHOP
Neopreenlijm
Neopreenlijm voor het repareren van scheurtjes in neopreenpakken. Inhoud: 30 gram.
€6,95
McNett Zip Care
QUICK SHOP
Zip Care
Met Zip Care van McNett kunt u gemakkelijk zelf uw ritsen onderhouden.
€8,80
Aqualung Squeeze Lock Knife
QUICK SHOP
Squeeze Lock Knife
Aqua Lung Squeeze lock met "blunt" tip (stompe punt) is het ideale mes voor iedere duiker.Scherp, klein en handig!
€49,00
Seac Sub Flesnet
QUICK SHOP
Flesnet
Flesnet voor uw duikfles.
€14,00
Tecline TRIM POCKETS
QUICK SHOP
TRIM POCKETS
Trim pockets voor op uw duikfles.
€19,00
Tear Aid Tear Aid
QUICK SHOP
Tear Aid
Tear-Aid is een uniek transparant reparatiemiddel waarmee u scheuren en gaten in praktisch alle materialen eenvoudig dicht.
€13,95
McNett Iron Mend Repair patch
QUICK SHOP
Iron Mend Repair patch
Iron Mend is opstrijkbare reparatiestof. Biedt stevige, flexibele en permanente neopreen reparaties.
€15,75
McNett Zipper Wax
QUICK SHOP
Zipper Wax
Zipper Wax van McNett is de ritsen wax voor droogpakken met een metalen rits. 20 gr
€8,30
McNett Wet & Dry Suit Shampoo
QUICK SHOP
Wet & Dry Suit Shampoo
McNett Dry Suit Shampoo is ideaal voor neopreen natpakken, droogpakken, laarzen en handschoenen, waadpakken,lycra bodysuits en nog veel meer.
€9,95
Tecline SPOOL WITH SPINNER
QUICK SHOP
SPOOL WITH SPINNER
Tecline spool met lagerspinner, praktisch en makkelijk te gebruiken
€42,50
Tecline REEL EXPLORER CAVE
QUICK SHOP
REEL EXPLORER CAVE
Tecline reel voor grotduiken.
€149,95
Seac Sub Rifhaak
QUICK SHOP
Rifhaak
In plastic gehulde, roestvaste spiraalkabel met twee RVS karabijnen en dubbele RVS rif-haak.
€42,00
Tecline CLOSED BUOY
QUICK SHOP
CLOSED BUOY
Deco boei van Tecline.
€77,95
Seac Sub Universele hanger
QUICK SHOP
Universele hanger
Kunstof hanger van Seac
€16,95
Scuba Capsule Scuba Capsule 5/6
QUICK SHOP
Scuba Capsule 5/6
De Scuba Capsule maakt van je iPhone een duikcomputer waar je ook nog mooie foto's mee kan maken tijdens je duik!
€949,00
McNett McNett Ni-Glo™ Crystal Clear
QUICK SHOP
McNett Ni-Glo™ Crystal Clear
Met behulp van Fotoluminescente pigment technologie, is de Nitestik marker goed zichtbaar, zelfs in totale duisternis.
€6,75
McNett Zipper Stick 2 x 4.5gr
QUICK SHOP
Zipper Stick 2 x 4.5gr
Smeermiddel voor zwaar gebruik voor water- en luchtdichte ritssluitingen.
Beschermt tegen corrosie, chloor, en zout in alle temperaturen.
Bevat geen parrafine of siliconen.
€10,25
LOG150 Logboek 150 duiken
QUICK SHOP
Logboek 150 duiken
Logboek met plaats voor 150 duiken
€19,95
Audine Audiol Swim
QUICK SHOP
Audiol Swim
Natuurlijke oorspray
€14,95
Vandagraph R-17VAN Zuurstof sensor
QUICK SHOP
R-17VAN Zuurstof sensor
De Vandagraph R-17VAN Zuurstof sensor vervangt die van de TEK-OX en VN202.
€79,95
Impact Kraan Insert
QUICK SHOP
Kraan Insert
Din-Int kraan insert.
€7,95
McNett Sea Drops
QUICK SHOP
Sea Drops
Sea Drops zijn ontworpen voor maximale anti-vochtaanslag in uw duikbril.
€7,75
Scubapro K6
QUICK SHOP
K6
De K-6 is het langste, meest complete Scubapro mes met een massief 15,5 cm lang roestvrijstalen lemmet.
€110,00
Scubatec Adapter DIN-INT
QUICK SHOP
Adapter DIN-INT
Verloop adapter om een DIN automaat voor INT geschikt te maken
€29,50
1
2
3
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Accessoires

Er zijn in het duiken vele accessoires te vinden. Veel accessoires zijn al besproken in de categorie waartoe zij behoren, zoals de kraan inserts bij de categorie cilinders en de Seac Sub Anti-Fog bij de categorie maskers, maar we zullen hier toch nog even een totaaloverzicht geven van alle accessoires. Niet alle accessoires zijn benodigd voor elke duiker in elke duiksituatie. Om een beeld te kunnen vormen welke wel en welke niet handig voor u zijn hebben we voor elk accessoire ook vermeld voor welke situaties deze bedoeld zijn.

Reels

Een reel is een rol lijn. Reels zijn voornamelijk bedoeld voor technische duikers, om veilig een wrak of grot te penetreren. Maar recreatieve duikers kunnen een reel ook gebruiken om een boei aan te hangen en zo hun positie onder water aan te kunnen geven aan bijvoorbeeld boten. Technische duikers hebben dan een reel met veel lijn nodig, zoals bijvoorbeeld de Tecline cave explorer reel met 260 meter aan lijn, of de Scubapro Reel met 75 meter aan lijn. Recreatieve duikers die een reel willen gebruiken voor een oppervlakteboei hebben vaak voldoende aan een kortere lijn, zoals de Tecline Spool met 15, 30 of 45 meter aan lijn, de Seac Sub Vingerspoel met 30 meter aan lijn of de Scubapro Mini Reel met 15 meter aan lijn.

De Tecline Cave Explorer Reel en Scubapro Mini Reel

Boeien

Boeien worden dus aan een reel bevestigd en op die manier vormen zij een verbinding tussen de duiker en de oppervlakte om boten te waarschuwen voor de aanwezigheid van duikers. Ook kunnen ze gebruikt worden om objecten te bergen of om de locatie van iets onder water aan te geven of om aan de hand van de boei op te stijgen of af te dalen. Boeien zijn er in verschillende maten, vormen en met verschillende features. Zo is de Tecline Closed Buoy voorzien van een overdrukventiel en opblaasmechanisme, en heeft de Seac Sub Decompression Buoy handmatig bediende ventielen voor opblazen en ontluchten. Beide boeien zijn in twee maten verkrijgbaar.

De Tecline Closed Buoy en Seac Sub Decompression Buoy 

Duikmessen en lijnsnijders

Hoewel reels en boeien voor veel duikers niet tot de standaarduitrusting behoren, is het wel raadzaam om altijd een duikmes of lijnsnijder (ook wel nettensnijder of linecutter genoemd) mee te nemen. Of je nu in zoet of zout water duikt, er bestaat altijd de kans dat je (of je buddy) vast komt te zitten in een vislijn, net of fuik. Met een mes of lijnsnijder bevrijd je jezelf (of je buddy) dan eenvoudig en voorkom je een potentieel stressvolle situatie. Een mes is ook geschikt voor dikkere netten en touwen, terwijl een lijnsnijder het beste werkt op hele dunne maar ook hele sterke vislijnen. Er zijn ook messen die een inkeping hebben die als lijnsnijder gebruikt kunnen worden zoals de Seac BC-Jack. Voorbeelden van een lijnsnijder zijn de Scubapro Mesh Cutter en de Beaver Pro Line Cutter.

De Seac BC-Jack, Scubapro Mesh Cutter en de Beaver Pro Line Cutter

De meeste duikmerken hebben een of meerdere duikmessen, zo zijn er bijvoorbeeld de Seac Sub Rip Race, Aqua Lung Squeeze Lock en Scubapro K-6. Duikmessen worden meestal in een schede bevestigd aan het onderbeen of het trimvest. Een duikmes is een typisch voorbeeld van iets wat je hopelijk nooit gebruikt maar toch zeer blij bent dat je er een bij je hebt als je hem wel nodig hebt.
De Seac Sub Rip Race, Aqua Lung Squeeze Lock en Scubapro K-6

Leitjes

Duikers communiceren onderwater voornamelijk met handsignalen. Soms wil je echter wel eens wat zeggen, vragen of overleggen wat met handsignalen moeilijk is. Dan biedt een leitje uitkomst. Een leitje is een stuk kunststof waarop onderwater met een potlood geschreven kan worden. Omdat met potlood hierop geschreven kan worden kan dit na een duik ook weer makkelijk worden uitgegumd. Er zijn polsleitjes zoals de Seac Sub Polslei waarbij je je leitje altijd bij de hand hebt. De Seac Sub Polslei heeft drie opklapbare leitjes waardoor je onder water een hoop op kunt schrijven. Ook zijn er leitjes die je aan of in je trimvest kunt hangen zoals de Seac Sub Schrijflei. Zoals met alle andere polsinstrumenten zoals bijvoorbeeld een duikcomputer en duikkompas geldt ook hier dat de keuze tussen polslei of lei aan/in je trimvest een persoonlijke keuze is.

De Seac Sub Polslei en de Seac Sub Schrijflei 

Onderhoud

Duikspullen gaan normaal gesproken lang mee, maar ze moeten wel goed onderhouden worden. Door de blootstelling aan onder andere zoutkristallen en algen is het noodzakelijk om na elke duik alle onderdelen van de duikuitrusting goed uit te spoelen met kraanwater. Daarnaast zijn er diverse producten om de duikuitrusting te onderhouden en eventueel repareren. Zo zijn er voor ritsen van droogpakken en natpakken diverse producten beschikbaar om te zorgen dat deze soepel blijven lopen, zoals McNett Zip Care, McNett Zip Tech en McNett Max Wax.  Mocht er ergens in een duikonderdeel van neopreen een klein scheurtje ontstaan is dit vaak zelf te repareren met neopreenlijm, bijvoorbeeld Seac Sub Neopreenlijm of McNett Aquasure. Duikpakken kunnen eventueel ook gewassen worden, bijvoorbeeld met McNett Wet & Drysuit shampoo. Daarnaast is er McNett BC Life om het trimvest van binnen mee te reinigen. Talkpoeder, bijvoorbeeld van McNett wordt gebruikt om makkelijker de seals van een droogpak in te komen. Om maskers te ontvetten zijn er producten zoals Seac Sub Anti-Fog, McNett Sea Buff en McNett Sea Drops. McNett siliconenvet wordt gebruikt om rubberen onderdelen te smeren, zoals bijvoorbeeld o-ringen. Dit voorkomt scheuren en uitdrogen van het rubber.
McNett Zipcare, Seac Sub neopreenlijm, McNett BC Life en McNett talkpoeder

Bevestigingen

Duikspullen moeten altijd goed bevestigd worden zodat je ze onderwater niet verliest en ze toch makkelijk kunt pakken en gebruiken. Met het Seac Sub spiraalsnoer kun je je duiklamp of duikcamera handig aan je trimvest vastmaken en onderwater gebruiken. Ook is er een Seac Sub polsband waarbij een lamp of camera aan je pols gehangen kan worden. Ook hiervoor geldt weer dat dit vooral een persoonlijke keuze is. Een camera of lamp aan een spiraalsnoer hangt handiger als je hem niet gebruikt, terwijl een camera of lamp aan je pols dichterbij is als je hem veel gebruikt onderwater. Een Seac Sub Retractor wordt gebruikt om je console aan je trimvest vast te maken, zodat deze niet over de bodem sleept en makkelijker te pakken is wanneer je hem wil aflezen. Een Beaver octopushouder zorgt ervoor dat je octopus aan je trimvest vastzit en niet over de bodem sleept. Een Beaver snorkelclip bevestigt je snorkel aan je masker. Mocht je van een DIN kraan een INT kraan willen maken kun je gebruik maken van de Impact Vuladapter of Impact Kraaninsert.
 Het Seac Sub spiraalsnoer, polsband en retractor 


Overige accessoires

Verder zijn er nog allerlei andere accessoires die niet in een van de bovenstaande categorieën passen. Denk bijvoorbeeld aan een handvat om je fles makkelijker te kunnen dragen, een flesnet, een reserve maskerband en een matje om op om te kunnen kleden of je spullen zandvrij te kunnen opzetten en afbouwen. Ook is er de McNett Nitestik die in het donker oplicht als je hem vooraf hebt ‘opgeladen’ door er licht op te schijnen. Net als glowsticks/breaklights kunnen deze worden gebruikt om bijvoorbeeld tijdens een nachtduik de instap te markeren of kun je deze aan je duikset hangen waardoor je beter zichtbaar bent voor je buddy. Ook zijn er diverse soorten kleerhangers waaraan je je duikpak, trimvest en andere duikspullen thuis aan kunt ophangen zodat ze goed kunnen drogen en in model blijven zitten. Verder heeft Beaver een toolkit waarmee je zelf diverse reparaties aan je duikuitrusting kunt uitvoeren en zijn er nog vele andere kleine accessoires die voor zichzelf spreken.
 De McNett Nitestik, Seac Sub matje en Beaver Toolkit

 

 

Lees meer Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »