Ocean Reef Wing Marker
QUICK SHOP
Wing Marker
Wing Marker voor het Oceanreef Aria snorkelmasker in diverse kleuren.
€2,00
Beaver Snorkel Clip
QUICK SHOP
Snorkel Clip
Universele Beaver Snorkelclip.
€3,95
Seac Sub Unica camerahouder
QUICK SHOP
Unica camerahouder
Camera bevestigingsclip voor videocamera's zoals de Gopro. De camera mount bevestig je gemakkelijk op het Unica snorkelmasker.
€4,50
Mares Drybag Black
QUICK SHOP
Drybag Black
De Dry Bags van Mares zijn leverbaar in diverse afmetingen.
€12,00
Sale
Seac Sub Marina
QUICK SHOP
Marina
De Seac Sub Marina is een masker met een silicone rand en veiligheidsglas. Door de smalle pasvorm is de Seac Sub Marina geschikt voor kinderen.
€19,75 €15,50
Ocean Reef Strap
QUICK SHOP
Strap
Oceanreef Aria Snorkelmasker Strap
€16,00
Aqualung Aquilon
QUICK SHOP
Aquilon
Aquilon snorkel van Aqua Lung. Verkrijgbaar in 5 kleuren.
€16,50
Ocean Reef Accessoires & Camera houder
QUICK SHOP
Accessoires & Camera houder
Ocean Reef Accessoires Holder met Camera Support
€17,95
Seac Sub Set Marina
QUICK SHOP
Set Marina
De Seac Sub Set Marina bestaat uit een Marina masker en een Z Piccolo snorkel. Door de smalle pasvorm is de Seac Sub Set Plage geschikt voor kinderen.
€18,00
Sale
Seac Sub K2 HD S/KL
QUICK SHOP
K2 HD S/KL
Deze Seac K2 HD is een snorkel gemaakt van PVC en een siliconen mondstuk. Onderin het mondstuk van de Seac K2 HD is een waterloosventiel geplaatst waardoor het water snel weg geblazen kan worden.
€22,50 €18,00
Seac Sub Set Capri MD
QUICK SHOP
Set Capri MD
Deze Seac Sub Capri snorkelset bestaat uit een duikbril met een snorkel, gemaakt van hoogwaardig silicone.De Seac Sub Capri snorkel set is een ideale vakantiepartner.
€22,50
Sale
Seac Sub Capri MD
QUICK SHOP
Capri MD
Het Seac Sub Capri MD masker is gemaakt van zacht silicone, wat zorgt voor een perfecte pasvorm.

De Seac Sub Capri MD is geschikt voor een klein hoofd.
€27,50 €22,95
Seac Sub Dry Bag 5L
QUICK SHOP
Dry Bag 5L
Handige Drybag van Seac Sub met een inhoud van 5L.
€23,00
Seac Sub Speed
QUICK SHOP
Speed
De Seac Speed is ideaal voor een heerlijke zwem- of snorkelvakantie. De flippers of zwemvliezen zijn licht van gewicht, belangrijk als men heeft gekozen voor een vliegvakantie.
€23,50
Sale
Seac Sub Salina MD
QUICK SHOP
Salina MD
Het Seac Salina MD masker is gemaakt van zacht silicone, wat zorgt voor een perfecte pasvorm.

De Seac Sub Salina MD is geschikt voor een klein tot normaal hoofd.
€27,50 €24,50
Seac Sub Dry Bag 10L
QUICK SHOP
Dry Bag 10L
Handige Drybag van Seac Sub met een inhoud van 10L.
€25,00
Seac Sub Set Capri
QUICK SHOP
Set Capri
Deze Seac Sub Capri snorkel set bestaat uit een duikbril met een snorkel, gemaakt van hoogwaardig silicone of siltra. De Seac Sub Capri snorkel set is een ideale vakantiepartner.
€26,00
Seac Sub Capri
QUICK SHOP
Capri
Het Seac Capri masker is gemaakt van zacht silicone, wat zorgt voor een perfecte pasvorm.

De Seac Capri is geschikt voor volwassenen.
€26,00
Seac Sub RAA Evo Pant
QUICK SHOP
RAA Evo Pant
Isolatie en extra bescherming met de Seac RAA Pant Evo.
€26,00
Aqualung Air Dry P/Valve TS MP
QUICK SHOP
Air Dry P/Valve TS MP
De Air Dry Purge Valve van Aqua Lung heeft een ontluchtingsklep dat zorgt voor een snelle clearing van het water.
€26,00
Seac Sub Snorkelvest
QUICK SHOP
Snorkelvest
Seac Snorkelvest, verkrijgbaar in twee maten.
€26,40
Ocean Reef Lens support 2.0 voor Aria snorkelmasker
QUICK SHOP
Lens support 2.0 voor Aria snorkelmasker
Lens support voor brildragers voor de Aria snorkelmaskers.
€27,00
Seac Sub Vortex Dry
QUICK SHOP
Vortex Dry
Vortex Dry snorkel van Seac.
€27,00
Sale
Seac Sub Salina
QUICK SHOP
Salina
Het Seac Salina masker is gemaakt van zacht silicone, wat zorgt voor een perfecte pasvorm.

De Seac Salina is geschikt voor volwassenen.
€29,50 €27,00
1
2
3
4
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Snorkelen

Wil je op vakantie eens lekker snorkelen? Lees dan hier waar je bij het aankopen van een snorkelset op moet letten zodat je een set koopt die goed (bij je) past en die je vele jaren snorkelplezier zal geven.

Waar bestaat een snorkelset uit?

Een snorkelset bestaat sowieso uit een masker (duikbril) en een snorkel. Daarnaast kan er ook een paar vinnen (flippers) bijzitten en ook een rashguard of shorty ter bescherming tegen kou en/of verbranding door de zon.
 

Het masker (duikbril)

Je hebt een masker nodig omdat je anders niets ziet onderwater. Doordat een masker zorgt voor een laagje lucht tussen je ogen en het water kun je wel wat zien. Er zijn vele verschillende soorten maskers, en de kwaliteit en de pasvorm zijn erg belangrijk. Het is dan ook niet aan te raden om een goedkoop snorkelsetje in een supermarkt te kopen. Deze zijn vaak gemaakt van goedkope materialen zoals pvc en bieden geen goede pasvorm. Kwaliteitsmaskers zijn gemaakt van hoogwaardige siliconen. Doordat een masker direct tussen je ogen en de onderwaterwereld inzit is het een zeer belangrijk onderdeel van zowel snorkel- als duikuitrusting. Voor het kopen van een masker is het dus bijzonder aan te raden naar een duikwinkel te gaan en daar een aantal maskers te passen. Dat gaat op de volgende manier:
 

Houd het masker voorzichtig tegen je gezicht aan. Gebruik de maskerband niet. Adem zachtjes door je neus in. Als het masker past, zal het tegen je gezicht aan blijven plakken en daar blijven zitten zonder te lekken en zonder dat je continu door je neus moet blijven inademen. Kies vervolgens uit de maskers die passen. Hierbij is persoonlijke voorkeur met betrekking tot kleur, volume van het masker en dergelijke ook belangrijk. Mocht u brildragend zijn dan is het goed om te weten dat er ook maskerglazen op sterkte verkrijgbaar zijn.

Het is ook altijd handig om een extra maskerband te kopen en mee te nemen. Mocht de maskerband dan stuk gaan kunt u deze zelf vervangen en het masker blijven gebruiken.

Als u net een nieuw masker heeft gekocht zit hier vaak nog een chemische stof
aan de binnenkant van het glas waardoor deze makkelijker beslaat. Voor de eerste duik is het daarom aan te raden de glazen met een zacht poetsmiddel of tandpasta te behandelen. De aanbeveling hiervan verschilt per fabrikant. Ook Sea Buff van McNett is hiervoor te gebruiken.
 

Daarnaast moet u voor elke duik of snorkelsessie alsnog eerst zorgen dat uw masker niet gaat beslaan. Als u hier niets tegen doet en uw masker beslaat, dan ziet u niet goed meer. Hiervoor bestaat een aantal oplossingen. U kunt de Anti Fog van Seac Sub voor elke duik in uw masker aanbrengen. Deze gel is tevens afbreekbaar door de natuur. Het is ook mogelijk om voor een duik in uw masker te spugen en dit door het hele masker te verspreiden, maar dit zien veel mensen als onhygiënisch. Bovendien moet dan worden gezorgd dat het masker steeds goed wordt schoongemaakt omdat er anders een restje spuug onder de randen kan blijven zitten wat kan gaan stinken. Voor meer advies over het voorkomen van het beslaan van uw masker kunt u altijd even langsgaan bij een duikwinkel.
 

De snorkel

Je hebt een snorkel nodig omdat je anders steeds weer met je hoofd boven water moet komen om te kunnen ademen. Een snorkel zorgt ervoor dat je gewoon naar beneden kunt kijken en toch kunt blijven ademen. Zo kun je je aandacht dus volledig richten op het rijke onderwaterleven. Bij het kiezen van een snorkel is er een aantal dingen om rekening mee te houden.

Een snorkel is gemiddeld 35 tot 45 centimeter lang en heeft aan de binnenkant een gemiddelde diameter van 19 tot 25 millimeter. Hoe korter de snorkel, hoe lager de ademweerstand en dus hoe makkelijker het ademen gaat. Maar is de snorkel te kort dan komt hij niet boven het water uit en werkt hij dus niet. Ook een grotere diameter zorgt voor makkelijker ademen, maar als hij te groot is lukt het niet meer om water uit de snorkel te blazen.

 Het onderste stuk van een snorkel kan vast of flexibel zijn. Een flexibel stuk zorgt ervoor dat met duiken de snorkel en de automaat elkaar minder in de weg zitten, maar kan soms bij snorkelen op hoge snelheid dubbelklappen waardoor er tijdelijk geen lucht meer doorheen kan stromen. Hou er bij een flexibel stuk wel rekening mee dat de binnenzijde van de snorkel glad is zodat de ademweerstand laag blijft.

Een snorkel zonder flexibel deel en met waterloosventiel aan de onderkant

Bij een snorkel is het ook belangrijk om te kijken of het mondstuk goed in de mond zit. Dit mondstuk is doorgaans vervangbaar zodat de snorkel nog bruikbaar is als het mondstuk ooit stuk gaat. Er zijn verschillende types mondstukken, die verschillen in materiaal, pasvorm en prijs. Belangrijk hierbij is dat je een snorkel met een mondstuk hebt die goed in de mond past en die ook in je mond blijft zitten als je snel je hoofd draait.

Sommige snorkels zijn volledig opvouwbaar. Deze zijn vooral handig voor duikers die een snorkel niet aan hun masker willen dragen maar voor veiligheidsredenen toch bij zich willen hebben.

Er zijn ook snorkels met een waterloosventiel. Dit is een ventiel aan de onderkant van de snorkel. Bij snorkels zonder een waterloosventiel blaas je alle water die in de snorkel terecht komt er via de bovenkant weer uit. Er blijft dan vaak een laatste restje water in de snorkel zitten omdat er niet genoeg druk in de snorkel wordt opgebouwd om dit er uit te krijgen. Met een waterloosventiel blaas je dit dan eenvoudig via de onderkant van de snorkel eruit.
Een snorkel zonder flexibel deel en waterloosventiel aan de onderkant
Een snorkel zonder flexibel deel en waterloosventiel aan de onderkant
 

Snorkels kunnen ook een splash cap aan de bovenkant hebben. Deze zorgt ervoor dat er bij ruw water minder makkelijk water in de snorkel binnendringt.

Let er ook op dat de snorkel goed aan het masker kan worden bevestigd. Dit gaat doorgaans met een rubberen dubbele ring of een plastic clipje. Het is ook altijd een goed idee om er hiervan een extra te kopen en mee te nemen als reserve, mocht deze ooit stuk gaan.

Verder bestaan er voor kinderen speciale kleinere snorkels die op hun kleinere longvolume zijn gebaseerd. Het is bij snorkels van belang om deze na gebruik altijd goed uit te spoelen met kraanwater zodat er geen schimmels in kunnen vormen.

De vinnen (flippers)

Vinnen worden door snorkelaars en duikers gebruikt om sneller en met minder energie door het water te bewegen. Het is mogelijk om zonder vinnen te snorkelen, maar het is aan te raden om toch vinnen te gebruiken om makkelijker en langer te kunnen snorkelen en grotere afstanden te kunnen afleggen.  Er zijn twee soorten vinnen, met een open hiel en met een gesloten hiel. Vinnen met een open hiel zijn ontworpen om met duikschoentjes aan te dragen. Als je alleen gaat snorkelen heb je geen duikschoentjes nodig en is dit soort vinnen zonder schoentjes dus ook niet geschikt. Vinnen met gesloten hiel zijn bedoeld om met blote voeten te dragen en deze zijn dus geschikt om te snorkelen, maar niet om te duiken.
 
Een vin met gesloten hiel, voor snorkelen

De meeste moderne vinnen zijn gemaakt van twee of meer verschillende materialen. De meeste vinnen hebben een synthetisch rubberen voetpocket en hielblad en een blad gemaakt van thermoplastic. Er worden ook vele andere materialen en technieken gebruikt in de verschillende soorten vinnen. Voor snorkelen volstaat meestal een simpele vin.

Ook voor vinnen geldt dat een goede pasvorm belangrijk is. Vinnen gaan meestal per twee maten (bijvoorbeeld 40/41). Het is belangrijk dat de vin strak genoeg zit zodat deze niet uit zichzelf uit gaat, maar hij mag de voet ook niet afknellen. Het is aan te raden een opvallende kleur te kiezen zodat de vin makkelijk te vinden is als deze onverhoopt in het water valt of onder water losraakt van uw voet.

De rashguard / shorty

De makkelijkste manier om ontzettend te verbranden is door onder een brandende zon te snorkelen zonder bescherming hiertegen. Het is daarom in tropische landen aan te raden om het bovenlichaam altijd geheel te bedekken, met name de rug en nek. Hiervoor volstaat een t-shirt al, al zal die door het zout worden aangetast. Een rashguard is een shirt gemaakt van een heel dun materiaal dat als een soort tweede huid aanvoelt en je beschermt tegen de schadelijke UV stralen van de zon. Dit voelt comfortabeler dan een t-shirt en wordt ook niet aangetast door het zoute water.  Voorbeelden van een rashguard zijn de Raa Evo en de Warm Guard Long van Seac Sub.


Hoewel het boven water heerlijk warm kan zijn in tropische landen is de zee soms erg koud. Dit kan ervoor zorgen dat je niet lang kunt snorkelen zonder het koud te krijgen. Een oplossing hiervoor is om een shorty aan te schaffen. Dit is een dun duikpak van 2 of 3 millimeter dik, zonder mouwen of pijpen. Ze zijn er overigens ook met mouwen en pijpen voor als de zee nog wat kouder is of u het sneller koud heeft dan de meeste mensen. Shorty’s beschermen net als een rashguard tegen de zon, maar een rashguard doet weinig tegen de kou. Shorty’s houden water vast tussen uw lichaam en het pak waardoor uw lichaam dit langzaam kan opwarmen en u beter op temperatuur blijft. Voorbeelden van shorty’s zijn de Bare 2 & 3 mm Sport en de Bare Velocity. Ook voor een rashguard en shorty geldt dat pasvorm belangrijk is en hij goed op uw lichaam moet aansluiten.

 

 

Lees meer Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »