In deze privacy policy leggen we u in overeenstemming met de AVG onder andere uit welke persoonsgegevens wij van u verzamelen, hoe we dit doen, hoe u deze kunt inzien, en hoe we deze gegevens beschermen.

Moby Dick respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken uw gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Moby Dick zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van uw bestelling. 

Indien u voor het eerst in de winkel van Moby Dick (Melbournestraat 36 te Rotterdam) een aankoop doet of iets inlevert voor onderhoud schrijven wij u in in ons klantenbestand. Wij vragen hiervoor tenminste uw naam en een manier om contact met u te verkijgen (e-mailadres en/of telefoonnummer). Dit doen wij zodat wij contact met u op kunnen nemen om mede te delen dat een uitrustingsstuk (trimvest, automatenset, fles of iets anders dat wij hebben opgestuurd ter reparatie) klaar is om opgehaald te worden. Meestal vullen wij hierbij ook uw adres in, zodat wij eventueel iets kunnen opsturen, u dit wenst voor de bon in verband met garantie, en/of omdat dit kan helpen met zoeken naar een klant in het systeem met een achternaam die veel voorkomt in ons systeem.

Moby Dick gebruikt de verzamelde gegevens van haar webwinkel om haar klanten de volgende diensten te leveren:

  • Als u een bestelling plaatst, hebben we uw naam, e-mailadres, afleveradres en betaalgegevens nodig om uw bestelling uit te voeren en u van het verloop daarvan op de hoogte te houden.
  • Om het winkelen bij Moby Dick zo aangenaam mogelijk te laten zijn, slaan wij met uw toestemming uw persoonlijke gegevens en de gegevens met betrekking tot uw bestelling en het gebruik van onze diensten op. Hierdoor kunnen wij de website personaliseren en u titels aanbevelen die u mogelijk interessant vindt.
  • Met uw toestemming gebruiken wij uw gegevens om u te informeren over de ontwikkeling van de website en over speciale aanbiedingen en acties. Als u hier niet langer prijs op stelt, kunt u ons dat laten weten door een e-mail te sturen aan info@mobydick.nl In elke nieuwsbrief die wij versturen staat bovendien een link waarin u uzelf kunt uitschrijven van dergelijke door onszelf verstuurde e-mails.
  • Gegevens over het gebruik van onze site en de feedback die we krijgen van onze bezoekers helpen ons om onze site verder te ontwikkelen en te verbeteren. Dit doen wij onder meer met behulp van cookies. Wij vragen u dan ook om cookies te accepteren als u op onze site browst. 
  • Als u besluit een recensie te schrijven, kunt u zelf kiezen of u uw naam of andere persoonlijke gegevens toevoegt. We zijn benieuwd naar de meningen van onze bezoekers, maar behouden het recht bijdragen die niet aan onze sitevoorwaarden voldoen niet te publiceren. Wij werken samen met The Feedback Company. Als u een bestelling bij ons plaatst ontvangt u van hen een uitnodiging om feedback achter te laten voor ons. Hierbij ontvangt The Feedback Company alleen uw e-mailadres en de inhoud van uw bestelling. U kunt bij het invullen van een review via The Feedback Company zelf besluiten om uw naam bij de review te laten tonen of dit anoniem te doen. The Feedback Company gebruikt uw e-mailadres alleen om deze uitnodiging te versturen en slaat deze niet zelf op. Voor meer informatie rondom datagebruik door The Feedback Company verwijzen wij u door naar hun privacy policy.
  • Als u reageert op een actie of prijsvraag, vragen wij uw naam, adres en e-mailadres. Deze gegevens gebruiken we om de actie uit te voeren, de prijswinnaar(s) bekend te maken, en de respons op onze marketingacties te meten.

Wij bewaren uw persoonsgegevens om bovenstaande redenen en statistische doeleinden in ons klantenbestand zolang u klant wenst te blijven bij ons. U kunt deze gegevens op elk moment inzien of laten verwijderen zoals in een onderstaande paragraaf uitgelegd. Als u uzelf uitschrijft van de nieuwsbrief worden deze gegevens direct verwijderd, maar dit schrijft u niet automatisch uit van ons klantenbestand. Indien u uw gegevens ook wenst te verwijderen uit ons klantenbestand, kunt u dat het beste doen door ons een mail te sturen (info@mobydick.nl). Uw gegevens worden dan op uw verzoek direct uit ons systeem verwijderd.

Moby Dick verkoopt uw gegevens niet

Moby Dick zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van uw bestelling. Op dit moment valt alleen The Feedback Company onder derden. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Uw persoonlijke gegevens zijn veilig bij Moby Dick

Wij waarderen het vertrouwen dat u in ons stelt en wij zullen daarom uiterst zorgvuldig met uw gegevens omgaan. Wij slaan uw gegevens alleen op de in de systemen die wij gebruiken om onze winkel en webwinkel te laten opereren. Daarnaast werken wij samen met The Feedback Company voor het verzamelen van reviews en met Mailchimp voor het versturen van nieuwsbrieven. Indien u gebruik maakt van de betaalmethode Afterpay geeft u hen toestemming om uw kredietwaardigheid te toetsen. Daarnaast maken wij voor marketingdoeleinden gebruik van Google Analytics. Wij verwijzen u graag naar de privacy policies van deze bedrijven voor meer informatie over hoe zij met persoonsgegevens omgaan. 

Uw gegevens inzien en wijzigen

Indien u de gegevens wil inzien of wijzigen die wij hebben doordat u een bestelling in onze webshop heeft geplaatst, kunt u dit zelf doen door naar 'Mijn account' te gaan. Indien u gegevens wil inzien of wijzigen die wij van u hebben doordat u in onze winkel in Rotterdam een aankoop heeft gedaan, kunt u dit bij ons opvragen door met ons contact op te nemen via e-mail, telefoon, chat, of in de winkel langs te komen. Uiteraard kunnen we ook op uw verzoek alle gegevens van u verwijderen.

Tenslotte kunt u ook zelf uw gegevens wijzigen in de nieuwsbrieven die wij versturen. In de footer van deze e-mails vindt u altijd een link waarbij u uw gegevens kunt wijzigen of u uitschrijven van de nieuwsbrief.

Indien u bezwaar of een klacht heeft over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan kunt u staat het u vrij om bij ons bezwaar te maken of deze klacht voor te leggen aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Indien u nog vragen mocht hebben over de Privacy Policy van Moby Dick, dan kunt u een e-mail sturen aan info@mobydick.nl. Onze klantenservice helpt u verder als u informatie nodig heeft over uw gegevens of als u deze wilt wijzigen. U heeft nadrukkelijk het recht op correctie van uw gegevens. In geval wijziging van onze Privacy Policy nodig mocht zijn, dan vindt u op deze pagina altijd de meest recente informatie.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »