Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Natpakken

  Wil je een duikpak kopen? Moby Dick heeft een uitgebreid assortiment natpakken op voorraad tegen scherpe prijzen! Zie ook onze keuzehulp voor advies.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  73 Producten
  € 549,-
  € 399,-
  Masterdry

  Masterdry

  De Seac Masterdry is een 7mm Semi-Droogpak. Door...
  € 399,-
  Bekijken
  Superzip Ergo

  Superzip Ergo

  Aqua Lung Superzip Ergo schoenen.
  € 49,95
  Bekijken
  Nixie Full Dames 5mm
  € 229,-
  Bekijken
  Resort 7mm Man

  Resort 7mm Man

  De Seac Sub Resort 7mm is een enkel 7mm natpak m...
  € 229,-
  Bekijken
  Sport S-Flex Full 3/2mm

  Sport S-Flex Full 3/2mm

  Het Bare Sport S-Flex Full 3/2mm natpak zorgt vo...
  € 169,-
  Bekijken
  € 139,-
  € 109,-
  3mm Sport Full Women

  3mm Sport Full Women

  Dit 3mm Bare Sport duikpak zit erg comfortabel e...
  € 109,-
  Bekijken
  6mm Dive Jumpsuit (M/V)
  € 239,-
  Bekijken
  Feel Ultraflex 3mm Man
  € 149,-
  Bekijken
  Thermocline 5mm handschoenen

  Thermocline 5mm handschoenen

  5mm Thermocline handschoenen van Aqua Lung.
  € 29,95
  Bekijken
  Warm Guard Long

  Warm Guard Long

  Deze Warm Guard van Seac geeft extra bescherming...
  € 79,-
  Bekijken
  Hoody 2.5mm Lady

  Hoody 2.5mm Lady

  2.5mm Hoody van Ultrastretch neopreen.
  € 99,-
  Bekijken
  Feel Ultraflex 3mm Lady

  Feel Ultraflex 3mm Lady

  Feel Ultraflex 3mm wetsuit Dames
  € 149,-
  Bekijken
  7mm Nixie S-Flex Step-In Hooded Vest Women
  € 169,-
  Bekijken
  Warm Guard Short

  Warm Guard Short

  De Warm Guard Short van Seac is zeer geschikt al...
  € 69,-
  Bekijken
  Talkpoeder

  Talkpoeder

  McNett Protalc talkpoeder helpt om latex en rubb...
  € 8,95
  Bekijken
  Zip Care

  Zip Care

  Met Zip Care van McNett kunt u gemakkelijk zelf ...
  € 8,80
  Bekijken
  3mm Sport Full Men

  3mm Sport Full Men

  Dit 3mm Bare Sport duikpak zit erg comfortabel e...
  € 129,-
  Bekijken
  Nixie Full Dames 2/3mm
  € 169,-
  Bekijken
  7mm Sport S-Flex Hooded Full Blue Men
  € 299,-
  Bekijken
  7mm Sport Hooded Full Men

  7mm Sport Hooded Full Men

  De Bare Sport Hooded Full wetsuits zijn opgebouw...
  € 229,-
  Bekijken
  Hoody 2.5mm Man

  Hoody 2.5mm Man

  2.5mm Hoody van Ultrastretch neopreen.
  € 99,-
  Bekijken
  Space 5mm Lady

  Space 5mm Lady

  Seac Sub 5mm wetsuit van Ultrastretch neopreen.
  € 299,-
  Bekijken
  Space 7mm Man

  Space 7mm Man

  Seac Sub 7mm wetsuit van Ultrastretch neopreen.
  € 359,-
  Bekijken
  Seal Saver 37ml

  Seal Saver 37ml

  Beschermt en conditioneert droogpak afdichtingen...
  € 9,95
  Bekijken

  Natpakken

  Bij het aanschaffen van een duikpak is het van belang om allereerst te kijken waarvoor je het pak gaat gebruiken. Omdat de primaire functie van een duikpak is om je te beschermen tegen kou zul je in tropische wateren behoefte hebben aan een ander pak dan wanneer je in de winter in Nederland duikt.

  Natpak, semi-droogpak of droogpak?

  De voornaamste factor voor het beslissen tussen deze drie soorten pakken is dus temperatuur. Hou er rekening mee dat iedereen daarnaast ook nog anders op kou reageert. Sommige mensen duiken ook in Nederland in de winter nog in een natpak terwijl andere duikers ook in de zomer nog in een droogpak duiken in Nederland. Het belangrijkste is altijd dat je het niet te koud krijgt tijdens je duik. Onderstaande getallen over temperatuur zijn dus richtlijnen en verschillen dus per persoon.

  Natpak

  Om tijdens het duiken warm te blijven is het belangrijk om een duikpak te dragen. Een natpak is er in verschillende diktes en er zijn natpakken met lange, korte of geen mouwen en pijpen en met of zonder capuchon. Met duiken in een natpak vormt er een laagje water tussen je huid en het pak, wat je lichaam tijdens de duik opwarmt. Omdat je dus nat wordt tijdens een duik  heet dit pak een natpak.

  Een natpak is het meest gebruikt voor duiken in tropische wateren en in landen zoals Nederland in het voorjaar, herfst en zomer.

  De isolatie van een natpak hangt af van de dikte. Hoe dikker een natpak is, hoe meer hij isoleert. Dikkere natpakken zijn dus ook geschikt voor duiken in lagere temperaturen dan dunnere natpakken.

  Deze richtlijnen kunnen aangehouden worden voor de dikte van een natpak. Hou er wel rekening mee dat dit dus niet de persoonlijke gevoelstemperatuur meeneemt. Zo duiken sommige duikers liever ook met een 7mm in 28-30 graden en is 3 graden voor veel mensen te koud voor een natpak.

  Watertemperatuur 28 - 30 graden = diktemaat 1 mm – 3 mm
  Watertemperatuur 20 - 27 graden = diktemaat 5 mm – 6 mm
  Watertemperatuur 3 - 19 graden = diktemaat 7 mm – 8 mm

  Onder de drie graden wordt een droogpak aangeraden omdat dan het risico op onderkoeling te groot is met een natpak.

  Een voorbeeld van een 7 mm pak met mouwen, pijpen en een cap is de Bare 7mm Hooded Sport Full. In deze Bare Sport serie zijn (o.a.) ook 2 en 3 mm pakken verkrijgbaar. De Seac Warmflex is ook een 7 mm pak met mouwen en pijpen maar heeft geen cap.

   De Bare 7mm Hooded Sport Full en Seac Warmflex

  Er kunnen ook diverse natpakken met elkaar gecombineerd worden. Zo zijn er shorty’s zonder mouwen, pijpen en capuchon die boven een duikpak gedragen kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat het natpak extra afgesloten wordt zodat er minder water het pak inkomt en je dus minder snel afkoelt. Je kunt deze shorty dan niet zonder het duikpak dragen omdat deze dan te ruim zal zitten en je lichaamwarmte dus niet goed kan vasthouden. Een voorbeeld is het Seac Sub Flex vest.

  Het Seac Sub Flex vest

  Let er bij het aanschaffen van een duikpak ook op of er een capuchon aan zit of niet. Je kunt een losse cap kopen, maar omdat je via je nek de meeste lichaamswarmte verliest is een cap bij duiken in Nederland het hele jaar door noodzakelijk. In tropische wateren is een cap meestal niet nodig, maar dit is ook een persoonlijke voorkeur.

  Hou er ook rekening mee dat als je een overpak draagt over je natpak je meer lood nodig zal hebben omdat je door het extra neopreen meer drijfvermogen hebt.

  Als je hebt gekeken naar welke dikte natpak je wenst dan is het belangrijk om een natpak daarna te passen. Is een natpak te ruim dan kan er teveel water inkomen en isoleert het niet goed genoeg. Is een natpak te krap dan is het aantrekken een probleem en loop je bovendien kans op squeezes.

  Mochten geen van de standaard maten je perfect passen zijn er altijd andere opties. Als de mouwen/pijpen van een pak te lang of te kort zijn is het vaak relatief eenvoudig om deze te laten vermaken. Mocht dit geen oplossing bieden kunnen sommige merken ook een pak op maat laten maken, al hangt hier vaak wel een prijskaartje aan. De verkoper kan je altijd adviseren over de pasvorm van een pak en het eventueel vermaken hiervan of op maat laten maken. Maar neem nooit genoegen met een pak dat niet goed past, want dan ga je het of koud krijgen, of het aantrekken ervan gaat erg oncomfortabel.

  Semi-droogpak


  Een semi-droogpak zit tussen een natpak en een droogpak in. In een semi-droogpak word je nog steeds nat, maar als de pasvorm goed is komt er een stuk minder water tussen het pak en je lichaam in. Dit komt doordat in een semi-droogpak de naden van het pak zijn gelijmd en daarna aan de binnen- en buitenkant gestikt zijn. De naden van een natpak zijn gelijmd en doorgestikt. Hierdoor laten de naden van een semi-droogpak geen water door en dus is er minder doorstroom in het pak en wordt het water langer binnengehouden. Dit zorgt er voor dat het water beter de kans krijgt door je lichaam opgewarmd te worden en hierdoor blijf je zelf ook warmer. Ook hebben semi-droogpakken speciale seals aan de mouwen, pijpen en hals die er ook voor zorgen dat je warmer blijft dan in een natpak. Dit werkt echter alleen als het pak echt goed past, dus ook hierbij is het zeer belangrijk om het pak eerst goed te passen.

  De Seac Sub Masterdry


  Conclusie: natpak of droogpak?

  Uiteindelijk is het kiezen tussen een natpak of een droogpak een persoonlijke keuze die voornamelijk afhangt van de watertemperatuur waarin je het pak wil gaan gebruiken en hoe koud je het zelf krijgt. Een natpak is een stuk goedkoper, makkelijker te onderhouden en makkelijker om in te duiken. Ook heb je in een natpak meer bewegingsvrijheid. Een droogpak heeft voornamelijk één voordeel, maar dit is dan wel een groot voordeel; een droogpak is veel warmer. Een semi-droogpak kan als tussenoplossing gezien worden, echter is dat in de Nederlandse winter voor veel duikers nog te koud. Veel duikers die het hele jaar in Nederland duiken hebben dan ook een droogpak én een natpak. Duik je alleen in de zomer in Nederland of in tropische wateren heb je genoeg aan een natpak.    

  Hier kunt u de maattabellen voor de diverse duikpakken en accessoires vinden:

  Bare maattabellen

  Seac Sub maattabellen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »